Po dvou letech čekání je to zase tady. Jubilejní 10.ročník Pojizerského folklorního festivalu.

Pořadateli festivalu jsou Spolek POJIZERSKÝ FOLKLOR a město Bakov nad Jizerou

Letos jsme si pro vás připravili opět zajímavý program. 1. července proběhne v bakovském divadle od 19 hodin již tradiční beseda s hostem. Tentokráte přijal pozvání známý trenér a kouč pan Marian Jelínek. O hudební doprovod se postará lidová muzika folklorního souboru Gaudeamus VŠE z Prahy. Počet míst je omezen a proto je dobré si zakoupit lístky včas. Předprodej začne 1. června v bakovské knihovně a cena je 100,-Kč.

V sobotu 2. července začneme od 13 hodin v Komenského sadech pietním aktem u pomníku padlých vojínů z obou světových válek a poté se odtud vydá krojovaný průvod Žižkovou ulicí, která bude slavnostně vyzdobena, až na bakovské Mírové náměstí, kde bude poté slavnostně zahájen celý festival. Všechny tanečníky a hudebníky můžete podpořit právě již při průvodu. Budete mít možnost zde shlédnout DFS Vonička z Prahy, FS Gaudeamus VŠE z Prahy a FS Bejvávalo z Prahy.

V čele průvodu půjdou jako vždy členové Československé obce legionářské a také místní hasiči v dobových stejnokrojích a uniformách.

Po slavnostním zahájení proběhne křest knihy „Hudebníkem u ČS kavalerie v Rusku“, jejímž autorem je Tomáš Drábek.

Na tomto jubilejním ročníku proběhne také setkání u cimbálu s cimbálovou muzikou Dušana Kotlára.

A závěr bude patřit vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš z Brna, který je naším jediným profesionálním tělesem svého druhu v ČR a vystoupil zde i na prvním ročníku.

Dále se můžete těšit na krásný Staročeský jarmark s rukodělnými řemesly, občerstvení a pochutiny. Pro děti bude opět připraven stánek, kde budou moci malovat obrázky a rozvíjet svou tvořivost pod vedením manželů Chocholoušových, kteří jim věnují celý svůj čas na festivalu již od prvního ročníku. Nejlepší 3 obrázky budou odměněny pěknými cenami. Stejně jako při minulých ročnících bude otevřeno Muzeum Bakovska s výstavou ZUŠ. Vstupné na festival je pro všechny návštěvníky zdarma případně dobrovolné v našem informačním stánku.

Generálními partnery festivalu jsou Středočeský kraj a VaK MB, hlavními mediálními partnery jsou Signál rádio a 1.Boleslavská televize.

Sledujte naše facebookové, instagramové a nebo webové stránky , kde se dozvíte všechny aktuality, které budou postupně zveřejňovány.

Těšíme se na setkání s vámi 1. nebo 2. července v Bakově nad Jizerou a věříme, že množstvím návštěvníků ukážeme, že folklor žije i na Mladoboleslavsku a v Bakově nad Jizerou obzvláště.

Za organizační tým festivalu

Petr Hurt

fb-share-icon

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *